Minden dolog

nézz meg mindent ,itt mindent megtalálsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skót juhász

   

Egy olyan házőrzőt keresel, aki egyben a gyerekeket is szereti? Ugyanakkor nincs még sok tapasztalatod a kutyák nevelésében? Ez esetben a skót juhász remek választás!

Kiegyensúlyozott, szociális és intelligens, kiváló családi kedvenc, jó természetű, hű és elhivatott, rendkívül lojális a jó gazdához. Mindenkivel jól kijön, gyerekekkel, felnőttekkel, más álatokkal, akár idegenekkel. Érzékeny kutya, nagyon sok figyelmet és törődést igényel. Nagyon szeret ideje nagy részében a családdal lenni, évezi ha bármilyen cselekvésbe bevonjuk, legyen az játék, feladatok vagy pihenés.

Intelligenciájának köszönhetően az átlag feletti tanulási képességekkel rendelkezik, a helyes módszerekkel könnyű nevelni - pozitív megerősítéssel, jutalmazáson alapuló tréninggel. Akár tapasztalt, akár tapasztalatlan gazdák számára ideális társ lehet.

A skót juhász kedves természetéből fakadóan egyes egyedek félénkek lehetnek, emiatt különösen fontos, hogy a korai szocializációja során hozzászokjon a környezetéhez, és magabiztosságot szerezhessen. Házőrzőnek nagyon megfelelő, jelez, ha valami szokatlant tapasztal.

Nem szeret olyan környezetben élni, amely hangos, zajos, sok zavaró körülménnyel telített. Egy csendes háztartás az ideális otthon számára

Legfontosabb jellemzői:

Méret nagyméretű
Nevelés idomításra fogékony
Szőrzet bundájának tisztántartása könnyű
Vedlés erős
Mozgásigény napi séta
Energiaszint közepes
Védelmi ösztön közepes, ugat, jelzési céllal
Gyerekekhez való viszonya
Kölykök száma egy alomban 6-8 kölyök
Népszerűség első negyven legkedveltebb fajta között van

Megjelenés: ismert (Lassie), elegáns hosszú szőrű kutya. 25 kg körüli. 56 cm magas.

Bundájának gondozása: Hetente egyszer szükséges átkefélni a bundáját. Évente két szezonban igen erősen vedlik, ekkor sűrűbben, de emiatt allergiásoknak nem ajánlott.

Egészsége: Várható élettartalma 12-14 év. A betegségek, amire figyelni kell a fajtánál, mivel előfordulásuk gyakoribb: szemproblémák, szem megbetegedése, éjszakai vakság súlyos esetben teljes vakság (PRA), pajzsmirigyproblémák, epilepszia, bőrbetegségek, bélcsavarodás.

Érdekesség: Skóciából származik.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 75
Heti: 207
Havi: 1 110
Össz.: 299 000

Látogatottság növelés
Oldal: skot juhász
Minden dolog - © 2008 - 2018 - mindenfajtaoldal.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »